Снијег изазвао проблеме на одређеним путним правцима у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Снијег изазвао проблеме на одређеним путним правцима у БиХ


Фото - АА
  Izvor: BHRT (I. C.)

На путевима у Босни и Херцеговини данас се прометује успорено, по мокрој и клизавој цести, саопштено је из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК). Отежан је и промет у Босни и Херцеговини усљед снијега који је почео падати у поподневним сатима.

У вишим планинским предјелима пада сусњежица или снијег и понегдје се задржава на цести. Издвајају се путни правци: Сарајево - Рогатица (Романија), Трново - Фоча (Рогој), Сарајево - Тузла (Караула), Бихаћ - Петровац (Рипач), Петровац - Дрвар (Оштрељ), Копривница - Бугојно - Купрес - Ливно, Јабланица - Блидиње - Посушје, Блидиње - Томиславград и Гламоч - Млиниште.

Скреће се пажња и на одроне камења на цесту. Због већег одрона, обустављен је промет на магистралној цести Црна Ријека - Јајце, а алтернативни правац је преко Мркоњић Града.

Апелује се на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно, да обавезно држе растојање између возила и да вожњу прилагоде тренутним условима на цести.

Санацијски радови изводе се на магистралним путевима: Јабланица - Мостар (мост Бегића и Беговића), Нови Травник - Бугојно (преко Ростова), Биљешево - Лашва, Кључ - Сански Мост (на улазу у Сански Мост, код Воденог парка) и Чевљановићи - Нишићи. На мјестима извођења радова прометује се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Појачан је промет путничких возила на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима: Велика Кладуша, Градина, Дубица и Градишка. На осталим граничним прелазима путничка возила не чекају дуже од 30 минута.