Предсједник „Наше Дрине“, мр Игор Брауновић: Откуп и обнова српске имовине од Космета до ФБиХ и Хрватске! :: Semberija INFO ::

 

Предсједник „Наше Дрине“, мр Игор Брауновић: Откуп и обнова српске имовине од Космета до ФБиХ и Хрватске!


Краљево је дивни и прелијепи српски град у ком велики дио становништа живио спакованих кофера, јер свакога дана
очекују да се врате на своја огњишта, на српско Косово и Метохију, рекао је мр Игор Брауновић на скупу Наше Дрине у Краљеву.

-Владан Милошевић и ја били смо припадници херојске 549 моторизоване бригаде „Цар Душан силни“-истакао је мр Брауновић.

-Владан,данас, живи у „небеској Србији“, а, браћо и сестре, живим за дан када ћу у својој униформи да прошетам крај Бистрице, напити се воде са Шадрвана и причестити се у цркви Светога Ђорђа, гдје сам крштен у Призрену.

Поздравио је 50 Срба са Косова и Метохије, који су, упркос снијегу и хладноћи, дошли на овај скуп, истичући да је ријеч о поносним члановима „Наше Дрине“ из Зубиног Потока и Лепосавића.

-Они су са нама увијек били сваку битку и биће са нама у одсудној бици за коју сам сигуран да ће да буде, не догодине, већ ове године -поручио је Брауновић.



-Наш главни циљ је да се учини све да се направи Министарство и фонд који ће омогућити да се откупе и обнове сва имања на Косову и Метохији, које смо изгубили. Да се обнове и откупе сва имања у Хрватској, односно у Републици Српској Крајини, јер наш народ тамо није продао своју имовину ни напустио. Да се обнове и откупе сва имања и Ф БиХ и Републици Српској.Оно што за ће за Нашу Дрину бити најсветије, после светога јеванђеља, је катастар и матичне књиге, јер без тога нећемо одбранити оно што смо изгубили. Само овим путем можемо да се боримо за своју земљу све то да повратимо. Доста смо причали приче и доста смо се лагали.

Србија је, по ријечима мр Брауновића, „све јача економски и финансијски, а ту снагу треба да употреби, у те сврхе, овим путем и правцем, јер другога нема“.

-17. децембра ћемо показати колико смо јаки и колико вриједимо -поручио је Брауновић.

Поред осталих, на скупу је била и породица Милоша Ћирковића, шумара са Космета, јунака са Кошара, ком су Брауновић и Наша Дрина подигли споменик у Читлуку, код Малог Зворника, уз саму Дрину.