Стојановић: "Састанак у Бриселу обећава напредак на европском путу БиХ" :: Semberija INFO ::

 

Стојановић: "Састанак у Бриселу обећава напредак на европском путу БиХ"


“Наставак дијалога са ЕУ је од кључне важности, али и рјешавање конкретних проблема који су пред нама на европском путу БИХ”. Рекао је ово предсједник српског клуба и посланик у Парламенту БиХ Чедомир Стојановић након састанка високих државних представника БиХ са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем, у оквиру другог Политичког форума одржаног данас у Бриселу.
 
Стојановић је истакао да су и Вархељи, али и сви присутни на састанку, исказали оптимизам када је ријеч о европском путу Босне и Херцеговине.
 
“Састанак је био врло конструктиван. Због свега што се могло чути данас за преговарачким столом сам дјелимични опстимиста, али морам рећи да је пред нама још много посла. Наредни период је јако битан, како бисмо до марта имали позитиван извјештај. У том случају бисмо били на новој степеници и могло би се приступити преговорима о придруживању”, истакао је Стојановић. 
 
Према његовим ријечима, од посебне је важности и што се на данашњем састанку од представника Европске комисије могао чути и план одређених подстицаја за БИХ.
 
“Ти подстицаји се односе на пакет за развој инфраструктуре и пројекте прилагођавања ЕУ стандардима за земље Балкана. То ће значити конкретне бенефите за грађане”, додао је Стојановић.