Српска и Србија једно тијело једна душа :: Semberija INFO ::

 

Српска и Србија једно тијело једна душа


За Семберија инфо - Младен Василић

У Вишеграду, у Дому културе Иво Андрић  одржан је величанствени скуп Срба са обје обале Дрине "Све за Србију, Републику Српску ни за шта" у организацији Удружења "Наша Дрина" чији је предсједник Игор Брауновић који  је и предсједник  Савеза борачких организација Србије и Републике  Српске. 



Србија и Република Српска су једно.Дрина је кичма српског народа који је недјељив и чији духовни простор нема границе.Нада да двије српске брзо буду једно да немају како је рекао Брауновић једну химну. 

Дрина није граница нашег рода.То су само неке од порука великог сабора Срба са двије обале Дрине који сматрају да ова ријека неће још дуго имати граничне прелазе. 



Игора Брауновића,како су рекли домаћини, као и његове чланове Наше Дрина која осим у другим дијеловима Републике Српске добија и у славном Вишеграду, а ускоро и у Црној Гори и Македонији. 

Младен Ђуровић захваљујући се на овом скупу у граду на Дрини изразио је захвалност матици Србији за све што чини за свој род на лијевој обали Дрине истичући да је сарадња све боља и да само иде узлазном линијом како доликује  браћи. 

Поздравио је сабораше, прије свих Игора Брауновића и генерала Винка Пандуровић ратног команданта Вишеградске бригаде Војске Републике  Српске.



Сабор су поздравили и представници прекаљени бораца међу којима је било дирљиво обраћање Бранислава Пухала блиског саборца генерала Младића. 

Јединство,мир, толеранција и слога рекао је градоначелник Вишеграда кључне су поруке скупа. 

Предсједник Наше Дрине Брауновић упутио је поздрав, пуну подршку и спремност за велика дјела. 

-Сигуран сам да и Милорад као ја једва чека да уместо вечерас двије слушамо једну химну-рекао је Брауновић. 

Свештеници СПЦ кратко су поручили -Један мост,један народ, једна држава.Приређен је богат културно умјетнички програм и филм о Нашој Дрини.Саборовање је настављено у хотелу Вишеграду.