Отац убијене дјевојчице Вање доведен у суд, ево шта је показао новинарима :: Semberija INFO ::

 

Отац убијене дјевојчице Вање доведен у суд, ево шта је показао новинарима


  Извор: Глас Српске

​Александар Горчевски, отац киднаповане и убијене Вање (14), приведен је у Кривични суд у Скопљу вечерас.

Тужилаштво га сумњичи као саучесника у случају отмице његове кćерке. Тужилац је од судије за претходни поступак тражио да му одреди притвор до 48 сати како не би побјегао или ометао истрагу.

Камере су снимиле како полиција доводи оца у лисицама у суд.

Отац је након једног дана у полицијској станици и тужилаштву приведен на саслушање.

Сумњичи се да је дао информацију о времену и мјесту када ćе Вања бити сама, са циљем да се дјевојчица отме, а потом да се од мајке захтјева новац. Како је данас рекао министар полиције Оливер Спасовски, "ствари су измакле контроли", па је организатор и првоосумњичени Љупчо Палевски-Палчо пуцао и убио Вању из пиштоља.

Из Тужилаштва и МУП-а јутрос су рекли да је Вањин отац негирао било какву повезаност.

Како се види на снимку северномакедонских медија, Горчевски подиже два палца горе, и даје камерама “лајк, све је океј”.

Он је доведен из полицијске станице “Центар”, гдје је саслушаван посљедња 24 часа. На захтјев скопског јавног тужилаштва, очекује се да ће њему бити одређен притвор од 48 сати, као и осталој тројици осумњичених у овом случају који су већ у притвору, преноси курир.

Тијела двоје настрадалих, 14-годишње Вање Горчевске и 74-годишњег Панче Жежовског, налазе се на обдукцији у Судској медицини. Током сутрашњег дана очекују се ДНК анализе, након чега се очекује да ће за четворицу осумњичених бити затражен дужи притвор.