Језив исказ Косте К., открио шта му недостаје из спољног свијета :: Semberija INFO ::

 

Језив исказ Косте К., открио шта му недостаје из спољног свијета


Фото - Танјуг / АП
  Извор: Независне новине

БЕОГРАД - Дјечак убица Коста К. (14) на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду пред родитељима дјеце коју је убио показао је апсолутну хладноћу и сваким одговором је шокирао.

На психолошко питање шта му фали из спољног свијета, како преносе српски медији, дао је одговор: "Ујак, пас и сестра". 

"Без премишљања је рекао да је особа која му недостаје брат његове мајке, односно ујак, а онда је додао и пса кућног љубимца, па на крају је рекао и сестрицу. Мајку и оца није ни споменуо. Он ни у другим деловима исказа није показао да жали што је родитељима уништио живот. Дебело ту нешто није штимало", рекао је добро обавијештени извор Републике. 

Док је говорио путем линка из болнице у којој се налази , насупрот њему у просторији у тужилаштву је владао тајац. 

У кадру је у позадини била и његова мајка Миљана Кецмановић.  

"Родитељи жртава су међусобно коментарисали да то понашање Миљане Кецмановић не потпада у оквире како би требало да се понаша мајка детета масовног убице. Врло их је зачудило што је била без реакције и на питања оштећених од којих би камен заплакао. Миљана се понашала хладно као син, с тим да је рукама дирала везану косу док је он руке држао испред себе све време. Никоме није јасно како је лице те жене остало без реакције на питања Сузане Чикић мајке дечака Андрије Чикића. Убица је рекао Сузани да зна да јој је убио сина, ни тада не рекавши да му је жао. Та Сузана, та несрећна жена је остала без јединца сина у пиру дечака убице, као и отац Милош Чикић. С друге стране имамо мајку злочинца која се понаша као да се катастрофа није ни десила", рекао је извор Републике., додајући да су родитељи жртава били нијеми.

Они су од тог саслушања убијеђени да односи у породици нису били топли и пуни љубави. 

С тим у вези, а прије свега с обзиром на чињенице које су откривене истрагом - да је отац убице др Владимир Кецмановић ставио на располагање сину оружје и учио га да пуца, као и да је ДНК мајке нађен на чаури , родитељи жртава траже да за злочин сина одговарају и њих двоје.