Пукло међу функционерима СДС: Начелник Лопара прозвао градоначелника Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Пукло међу функционерима СДС: Начелник Лопара прозвао градоначелника Бијељине


  Извор: Глас Српске

Начелник Лопара Радо Савић, путем "Фејсбука", обратио се јавности, али и партијском колеги, градоначелнику Бијељине, Љубиши Петровићу.

Принуђен је, како каже, да се на овај начин обраћа на тему „Еко Депа" јер Петровић „већ дужи период води Фејсбук кампању и путем појединих бијељинских медија пласира причу како ми из Лопара, и ја лично, штитимо директора Драгишу Марјановића".

- Прије свега желим рећи да ја нормалним сматрам, уколико има неки проблем са мном или иначе, да ми се градоначелник Петровић обратио, ако ништа као страначком колеги. Позвао, дошао, попио кафу, разговарао са мном, потрудио се да ријешимо проблем, покренуо неке нове иницијативе и пројекте у интересу за све грађане. Ништа од тога никада није урадио, па сам принуђен да овако одговорим иако знам да Фејсбук није мјесто на којем се рјешавају проблеми и на којем се ради за интерес грађана – пише Савић.

Како каже, политика и живот за њега нису лајкови нити бацање камењем на друге да би сакрио свој (не)рад.

-Наглашавам да Драгиша Марјановић, директор „Еко Депа" није ни кадар ни избор општине Лопаре, него је из гарнитуре покојног Миће Мићића у коју је Петровић долазио и одлазио, и с којима је блиско сарађивао, и кроз СДС и кроз неке друге партије. Уопште ме не занима директор Марјановић и не видим зашто он не би могао одговарати ако крши закон, када нико није могао заштити директора и одборника Златана Лазаревића из СНСД – написао је Савић, преноси Српска инфо.

Како је дошло до проблема?

Према ријечима Савића, до доласка Петровића на чело Бијељине једном годишње су имали састанак начелника и градоначелника Бијељине на којем су разговарали о функционисању „Еко Депа". Од када је Петровић преузео дужност градоначелника Бијељине, за пуне три године, тврди Савић, ниједном није сазвао такав састанак, иако Бијељина у власничкој структури предузећа има 67 одсто, а од осталих општина, Угљевик 10, Лопаре 10, Челић 8 и Теочак пет процената.

–Умјесто да разговарамо о проблемима и доносимо одлуке, Петровић је пред камерама и путем "Фејсбука" кренуо у смјену директора, а да нас ни тада није позвао и као мањинске акционаре обавијестио о чему је ријеч. Не спорим право Петровићу да тражи смјену и да смијени директора, али ми у том циркусу не желимо да учествујемо јер је више него јасно да нису важни стварни проблеми „Еко Депа" већ популистички манири. Посебно, лично ја нисам у Скупштини „Еко Депа", нити се сматрам свемогућим који треба сваком лонцу да буде поклопац, нити је моје да се популистички мијешам. Мој политички стил никада нису и никада неће бити упадање на састанак с камерама, пријетње кривичним пријавама радницима општине, наручивање прилога на ТВ и сличне гадости. То ми не дозвољава ни мој кућни одгој – поручује Радо Савић.

Каже да је овакво понашање одавно прешло све границе пристојности и то је једини разлог зашто не жели да учествује у овом (не)раду и циркусијади Љубише Петровића.

"Да ли је могуће да баш нико не ваља"


-Треба да знате и то да ни један начелник општине није себе предложио у Скупштину „Еко Депа",  као што је то учинио градоначелник Бијељине, с циљем да би се кроз ту Скупштину бавио сакупљањем јефтиних политичких поена, док реални проблеми „Еко Депа" остају и даље неријешени. И можда ја и нисам у праву, али: Како је могуће да Петровић не може сарађивати ни са једним колегом из окружења Бијељине? Да ли је могуће да баш нико не ваља? Желим нагласити и да је општину Лопаре највише коштао „Еко Деп", јер су поједини дијелови општине удаљени од депоније и 70 километара. Истовремено, и ми и Бијељина плаћамо исту цијену депоновања. И да грађани Бијељине знају, и то отпада што ми довеземо за цијелу годину, Бијељина довезе за 15 дана – каже Савић.

-Такође, није наша жеља била да депонија буде ту гдје је сада. И ми смо угурани у тај пројекат и натјерани да конзервирамо нашу депонију још 2009.године. На крају, због читаве ове ситуације, предложићу Скупштини општине Лопаре да размотримо могућност изласка из овог пројекта, и да ми из мајевичких општина тражимо заједничко рјешење за нас. Јер, сарадња са нормалним људима нема алтернативу! – написао је начелник Лопара.

Подсјећамо, Петровић је, такође на Фејсбуку, 24. новембра објавио пост под насловом „Да ли то Лопаре, Угљевик и Челић штите директора Еко-Депа Драгишу Марјановића"?

– Скупштина "Еко-Деп" јуче није одржала своју редовно заказану 9. сједницу, јер представници из Лопара, Угљевика и Челића су изненада отказали свој долазак. Ништа то не би било чудно и симптоматично да све три општине не отказују свој долазак и правдају недолазак својих представника готово у исто вријеме и дан прије одржавања сједнице – написао је тада Петровић.