Објављена фотографија оца убијене Вање: Осумњичен да је дјевојчицу предао отмичарима :: Semberija INFO ::

 

Објављена фотографија оца убијене Вање: Осумњичен да је дјевојчицу предао отмичарима


  Извор: Глас Српске

Фотографију је поделио Мартин Костовски, посланик СДСМ.

- "ТАТА!" Створио си живот, створио си дете, требало је да је волиш највише, ДА ДАШ СВОЈ ЖИВОТ, да је штитиш од свега и свакога, чуваш, раниш, браниш, бодриш. Да јој будеш ветар у једра! ТАТА, твој глас ће звонити док си жив и кајаћеш се што ниси дао живот! КАКИМ СРЦЕМ, ДУШОМ И МОЗГОМ је ставио похлепу испред живота свог детета?! Како ћеш неком другом да објасниш да си отац?! ТИ НИСИ ОТАЦ, ТИ СИ РЂА МОНСТРУОЗНА", написао је Костовски.

Према ономе што је саопштио министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, отмичаре је раније увече отац обавијестио да ће Ђорчевска сама ићи у школу и када ће отићи.

Како је рекао Спасовски, Ђорчевска је киднапована да би изнудила новац од своје мајке, а убрзо потом и убијена пиштољем.

Убица је убио јер се плашио доказа које би полиција могла да пронађе у истрази која је већ започета након пријаве.

Осим што је убијена, Вања Ђорчевска је и закопана у околини Скопља. Ово је саопштио министар унутрашњих послова Спасовски. Према његовим речима, МУП има у притвору извршиоце два убиства - дјевојчице Вање и Панчета Жежовског.

- У вези са два случаја осумњичено је пет особа, три особе су у притвору, једна је ван земље, а пето лице, отац малолетнице, јесте приведено, обављено је саслушање, мере ће узети по налогу Тужилаштва. Мотив је користољубље, при чему је једно од лица, у договору и са знањем члана породице, организовало извршење кривичног дела, како би од мајке изнудило новац, како би убудуће сви умешани имали материјалне користи - каже Спасовски.