Конаковић о могућим блокадама: Можемо и ми опструисати Кошарца :: Semberija INFO ::

 

Конаковић о могућим блокадама: Можемо и ми опструисати Кошарца


Извор: Глас Српске

САРАЈЕВО - Уколико се остваре Додикове најаве да у Савјету министара буде блокирано све што се односи на област одбране док је Зукан Хелез министар, и ми можемо блокирати све што се тиче спољне трговине док је министар Сташа Кошарац.

Поручио је ово министар спољних послова БиХ и лидер НиП, Елмедин Конаковић коментаришући јучерашњу изјаву предсједника Републике Српске, Милорада Додика да ниједна одлука из сектора безбједности неће проћи Савјет министара БиХ док је Зукан Хелез министар.

На питање да ли ће доћи до нових блокада с обзиром на Додикове најаве, Конаковић је истакао да том логиком и они могу рећи да ништа из спољне трговине неће проћи док је Сташа Кошарац министар, али да то није пут којим желе ићи.

Слично мишљење дијели и премијер Федерације БиХ и лидер СДП, Нермин Никшић који је рекао да блокаде нису опција. Он је открио да се извинио Додику када је сазнао да је због гласања у Парламентарној скупштини БиХ блокирана додјела новца болници у Републици Српској.

- Ево једна пикантерија, ја сам се извинио Додику за рушење пројекта додјеле новца за болницу у Републици Српској на државном парламенту – рекао је Никшић.

Додао је да неће пристати на уцјене које би се могле односити на захтјев за смјену Хелеза.

Конаковић и Никшић су гостујући у Централном дневнику на Фаце телевизији говорили и о јучерашњим догађајима у Бањалуци и протесту стотињак припадника Борачке организације Републике Српске због најављеног доласка чланова СДП БиХ и њихових гостију у Бањалуку на обиљежавање дана ЗАВНОБиХ, који се у ФБиХ обиљежава као дан државности БиХ.

Конаковић је упитао да ли је нормално да неко покуша забранити предсједнику странке да уђе у своје просторије, мислећи на протест испред Градске организације СДП у Бањалуци.

– Пазите, предсједник СДП долази у своје просторије и то неко жели забранити – рекао је Конаковић.

Он је истакао да је Додик најмање позван да говори о Бањалуци јер је у том граду изгубио на изборима.

– Нисмо ми тјерали Додика да са нама слави дан државности, ми се њему не прилагођавамо, шта нас брига шта он томе мисли. Никада ми неће забранити да дођем у дио Републике Српске у који се мени иде – истакао је Конаковић. Он је похвалио припаднике МУП РС да су професионално обавили свој посао, преноси Српска инфо.