Како су се браћа Хофман бранила у тужилаштву :: Semberija INFO ::

 

Како су се браћа Хофман бранила у тужилаштву


Извор: Глас Српске

БЕОГРАД - Саслушани данас пред тужиоцем Првог основног јавног тужилаштва у Београду, браћа Љубан и Миљан Хофман Видовић, у присуству изабраних браниоца изнијели су одбрану негирајући извршење кривичних дјела која им се стављају на терет.

– Изнијели су кратке одбране, негирали дјело, млађем брату се ставља на терет само да је снимао што није радња кривичног дјела. У сваком случају изјаснио се да није ни снимао и да није крив – потврдио је адвокат Марко Јанковић.

Након датих одбрана, тужилаштво је предложило суду да им одреди притвор због сумње да ће боравком на слободи утицати на свједоке који тек треба да буде испитан у поступку, и због сумње да би боравком на слободи могли да понове или изврше нова кривична дјела, имајући у виду њихову ранију осуђиваност. 

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати свједоке оштећене, свједоке и прикупити остале неопходне доказе, након чега ће бити донијета коначна одлука, о чему ће јавност бити обавијештена, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.