Украјина: Русија ракетама напала Николајевску област :: Semberija INFO ::

 

Украјина: Русија ракетама напала Николајевску област


Извор: ГС/Агенције

​Рат у Украјини – 627. дан.

Портпарол Команде копнене војске Украјине: Руси покушавају да поврате изгубљене положаје код Бахмута

Руске снаге код Бахмута прешле су из одбране у активна дејства, а у року од 24 сата украјинске трупе одбиле су 15 напада, изјавио је портпарол Команде Копнене војске Оружаних снага Украјине Володимир Фитјо.

Он је рекао да су руске трупе прешле у активну одбрану, покушавајући да поврате позиције које су изгубиле, преноси Интерфакс Украјина.

Фитјо је навео да Руси јужно од Бахмута покушавају да изврши притисак на одбрамбене снаге Украјине.

Бахмут је град у Доњецкој области, на истоку Украјине, над којим су руске снаге преузеле контролу у мају, али су касније украјинске трупе повратиле поједине положаје око града.

Украјина: Русија ракетама напала Николајевску област

Руске снаге извеле су ноћас ракетни напад на  Николајевску област, на југу Украјине, саопштила је прес служба команде Југ Оружаних снага Украјине.

Испаљене су истовремено балистичке ракете, вероватно Искандер-М, и навођене авионске ракете X-59, преноси Униан. 
Украјинска противваздушна одбрана успела је да обори једну од навођених ракета, док су друга X-59 и балистичка ракета пали на отворени простор у Николајевској облсати. 

Нема жртава, а приликом пада дијелова оборене ракете оштећено је неколико стамбених објеката, наводи Униан. 

Пентагон најавио да ће САД наставити да испоручују пакете одбрамбене помоћи Украјини

Наредни састанак Контакт групе за одбрану Украјине у формату Рамштајн биће одржан средином новембра, изјавила је заменица портпарола америчког Министарства одбране Сабрина Синг.

"Прошлог мјесеца смо имали састанак, а средином новембра биће још један састанак Контакт групе за одбрану Украјине. Савезници и партнери настављају да подржавају Украјину са оним што јој је потребно у борби“, рекла је представница Пентагона, на брифингу за новинаре

Како преноси Укринформ, Пентагон је најавио да ће Сједињене Америчке Државе наставити да испоручују пакете одбрамбене помоћи Украјини у границама председничких овлашћења (ПДА) у наредном периоду.

Министарство одбране САД позвало је Конгрес да одобри додатна средства.