Забијелили врхови Јахорине и Бјелашнице :: Semberija INFO ::

 

Забијелили врхови Јахорине и Бјелашнице


Foto: Twitter / Printscreen
Иако нам зима календарски још није стигла, прве пахуље су забијелиле врхове Јахорине и Бјелашнице.

За викенд је у Републици Српској и БиХ најављена киша, ниже температуре те снијег на планинама. С обзиром на то да је током цијеле ноћи с петка на суботу падала киша у низинама, а снијег на појединим планинама, из Сарајева се може видјети да су забијељени врхови оближњих планина.

Бијели прекривач је присутан на Јахорини и Бјелашници на којима је јутрос температура ваздуха била испод нуле, док се, судећи према камерама уживо са планина, на Требевићу и Игману не виде никакве пахуље.

Иако су и ски стазе забијелиле, не очекује се да ће се снијег задржати. Али, из ски центара очекују добру сезону за коју се увелико спремају.

Оно што се могло видјети на ливе камерама које су доступне онлине јесте да ни на Влашићу јутрос нема снијега. На овој планини је средином протеклог мјесеца падао снијег, али бијели покривач се прилично кратко задржао.


Киша и пљускови широм земље се очекују и данас и сутра са разведравањем у понедјељак. Послијеподне данас се може очекивати престанак падавина које ће почети поново сутра. За недјељу су најављене још ниже температуре него данас, а упркос кратком разведравању у понедјељак, нестабилно вријеме се може очекивати до краја мјесеца.

У периоду од 17. до 20. новембра снијег је могућ и у низинама, у западним, јухгозападним и централним подручјима државе.

Снијег је забиљежен и у сусједној Хрватској на Платку изнад Ријеке те око Госпића, на Динари, Камешници и Биокову, преноси "Клиx". Снежне пахуље су прекриле и врхове Свилаје и Мосора.

(Клиx)