Породица из Њемачке доселила у БиХ: Купили кућу и отворили компанију :: Semberija INFO ::

 

Породица из Њемачке доселила у БиХ: Купили кућу и отворили компанију


Foto: opcina-zepce.com
Извор: Независне новине

ЖЕПЧЕ – Породица Шлимпер, Малте и Кристина те њихово троје дјеце, Малена, Карина и Курт се преселила из Њемачке у Жепче како би започели ново поглавље у свом животу, изван Европске уније.

Начелник Жепча Мато Зовко примио је породицу Шлимпер, која се прије четири мјесеца из Лауенбрика поред Хамбурга доселила у Жепче.

Породица је изразила велико задовољство због тога што су се одлучили за Жепче као свој нови дом те су изразили интерес за активно учествовање у локалној заједници. Дјеца похађају основну школу у Жепчу, а захваљујући љубазности и помоћи разредних учитељица, кренули су са учењем језика и усвајањем нових знања.

Зовко је упознао породицу Шлимпер с историјом Жепча, локалним пројектима, сарадњом са њемачким међународним организацијама, те културним догађајима и другим важним информацијама о Жепчу.

Породица Шлимпер је исказала своју жељу за интеграцијом и доприносом развоју општине.

Иначе, Шлимпер је прије два мјесеца купио кућу за своју породицу, а прије мјесец дана регистровао компанију за рад у области енергетике, продаје и заштите на раду.

Општински начелник је уприличио посјету како би се новодосељена породица упознала са локалним властима и заједницом у свом новом мјесту становања.

“Жепче је отворено за све становнике, што су наши грађани и показали помажући обитељи Шлимпер да се што успјешније интегрира у нову заједницу. Овај сусрет је још један примјер како Жепче пружа топлу добродошлицу новим становницима, те промовира разноликост ове мале опћине у свим њезиним облицима", рекао је Зовко, наводи се на сајту Општине Жепче.