Удружење "Наша Дрина" спојило двије обале једног рода - трећи рођендан :: Semberija INFO ::

 

Удружење "Наша Дрина" спојило двије обале једног рода - трећи рођендан


За Семберија инфо - Младен Василић

У селу Читлуку, код Малог Зворника, гдје је и основана прије три године, прослављен је рођендан патриотског и еколошког удружења Дрина, крај самог језера, у присуству људи из свих крајева Србије, укључујући и оне који су остали на својим огњиштима из Зубиног Потока и Лепосавича, које је посебно поздравио мр Игор Брауновић.

Велика је дјела "армија" чланова "Наше Дрине" учинила, не само у Србији. Подстакла је и оснивање истоименог удружења у Републици Српској, којима је, на оснивачкој скупштини у Зворнику мр Игор Брауновић, предсједик "Наше Дрине" за Србију, поручио: - Радо ћу мјесто председника да уступим предсједнику удружења из Републике Српске. Да будемо једно!



Брауновић је поручио да ће то обећање да испуни, вјерујући да се неће дуго чекати. Борба за природу, драгоцјености наше земље, од шума, ријека, ливада, поља и извора је непрестано и у сваком крају, како каже, брину активисти "Наше Дрине" и то неуморно и посвећено. Истовремено, чланство држи до културе сјећања на све знамените догађаје и личности из ближе или даље прошлости. То свједочи и што су, поред осталог, овјековечили спомен обилежјима људе од Милоша Ћирковића, шумара јунака са Кошара до ђенерала Михаиловића, на радост огромног броја људи, "а не цвељење оних којима је до српства, српске државе и вјере православне стало као до лањског снијега".

- Поносан сам, поред осталог, што смо допринијели да патња ђенерала Михаиловића буде призната у српском народу  - казао је мр Брауновић, говорећи крај Дрине, коју је назвао "кичмом српског рода, недјељивом, изражавајући наду да неће дуго воде протећи том ријеком док не будемо сједињени у сваком погледу. - Борићемо се да сачувамо Косово и Метохију и да имамо снаге да подржимо снажно нашу браћу у свим српским земљама.

Брауновић је рекао да је "Наша Дрина" дио коалиције СПС, наглашавају да без ње и Слободана Милошевића никад нико не би створио Републику Српску, која без њих никад не би постојала, "што, данас, потврђују и његови некад љути противници".

 - То је сува истина јер је ријеч, изнад свега, о патриотској опцији - поручио је Брауновић. - Да није било Слободана не бисмо могли да ставимо кокарде на капе и ратујемо за слободу свога рода. Борићу се за истину о Слободану Милошевићу.

Рођендану "Наше Дрине", што је рођендан, како је рекао Брауновић, и руске обавештајне службе ГРУ, али и Миодрага Ћосића Ћире, једног од најревноснијих чувара Дрине, присуствовали су многи угледни гости, међу којима  представници руске амбасаде у Београду.