Јелена Тривић са министарком у Влади њемачке покрајине Сјеверна Рајна Ином Шаренбах. :: Semberija INFO ::

 

Јелена Тривић са министарком у Влади њемачке покрајине Сјеверна Рајна Ином Шаренбах.


Посланик ПДП-а у НСРС Јелена Тривић састала се данас у Источном Сарајеву са министарком у Влади њемачке покрајине Сјеверна Рајна Ином Шаренбах.
 
Тривићева и Шаренбах разговарали су о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, а посебан акценат је био на економској политици и смањењу пореских стопа. Тривићева је истакла да ПДП, кроз свој Програм обнове Репулике Српске, али и дјеловање у НСРС много пажње посвећује стању у овој области.



„Економски показатељи најчешћи су разлог критика које упућујем Влади Републике Српске“, рекла је Тривићева.
 
Она је истакла да разговоре са политичарима из Њемачке сматра веома значајним, јер су искуства из развијених њемачких покрајина изузетно корисна.

„Вријеме је да почнемо користити позитивне праксе из других земаља како бисмо унаприједили рад извршне власти, како на локалном, тако и на нивоу Републике Српске“, истакла је Тривићева.
 
Током разговора, дотакле су се и теме жена у политици, гдје је Тривићева изнијела став да сваки појединац треба бити вреднован због својих компетенција, знања и рада, а не на основу родних обиљежја. Међутим, како је истакла, учешће жена у политици треба да буде много значајније и на развоју свијести о томе треба да учествују сви значајни друштвено – политички фактори.
 
Након састанка организован је обилазак олимпијске планине Јахорине, током којег је Јелена Тривић истакла да су Јахорина и туризам генерално у Републици Српској изузетан потенцијал, који требамо, служећи се и искуствима других земаља, попут Њемачке, константно развијати.
 
Информативна служба ПДП-а