Дјечак измислио причу како не би отишао на контролни: "Кружи црни комби, отимају дјецу" :: Semberija INFO ::

 

Дјечак измислио причу како не би отишао на контролни: "Кружи црни комби, отимају дјецу"


Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је данас да је наводе на друштвеним мрежама да непозната лица користећи црни комби у београдском насељу Миријево покушавају да отму дјецу нудећи им бомбоне, измислио малољетник да не би отишао на контролну вјежбу.

"Молимо грађане да на друштвеним мрежама не шире непровјерене информације, јер то изазива панику и узнемиреност многих родитеља, већ да ако имају било какву информацију о неком кривичном дјелу да се јаве у најближу полицијску станицу или позову на 192", апеловали су из МУП-а, преноси Тањуг.

МУП указује да је након извршених провјера утврђено да су нетачни јучерашњи наводи на друштвеним мрежама да непозната лица користећи црни комби покушавају да отму дјецу нудећи им бомбоне.

"Након што је полицији у Миријеву дјечак (11) у пратњи родитеља пријавио да су га 'напали људи из црног комбија', полицијски службеници су након разговора утврдили да је малољетник све измислио како не би отишао на контролну вјежбу, што је и признао", саопштила је полиција.

МУП прецизира да је идеју да тако нешто измисли малољетник добио "након што је видио лажне вијести о црном комбију на друштвеним мрежама".

"Такође, истичемо и да изношење и преношење лажних вијести или тврдњи које изазивају панику или нарушавају јавни ред и мир представља кривично дјело изазивање панике и нереда", наводи се у саопштењу.

По друштвеним мрежама се већ неколико дана дијеле фотографије возила страних таблица уз тврдњу да особе које се налазе у возилима покушавају да краду дјецу.

По ознакама на тим објавама, осим Београда, су се помињали и други градови по Србији, попут Лесковца и Прокупља.

Из МУП-а су навели да су и до њих стигла обавјештења која се шире друштвеним мрежама, али да су у питању лажне вијести, преноси РТ Балкан.

(Танјуг)