Ђоковић посвађао Пленковића и Милановића :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић посвађао Пленковића и Милановића


Фото - Танјуг / АП


Извор: Глас Српске


Хрватски премијер Андреј Пленковић јуче је фотографисан како се добро забавља у друштву француског предсједника Емануела Макрона и српског тенисера Новака Ђоковића на финалу Свјетског купа у рагбију које се играло на Стаде де Францеу у Саинт-Денису. И то је био повод за политичке обрачуне у сусједној земљи.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић данас је коментарисао фотографије.

"Чекамо да нам велики дедраматизатор објасни што су то заправо направили. Пленковић се сликао с Новаком Ђоковићем. То је иначе онај русофил. Генијални спорташ, за којега у принципу навијам, али русофил. Истовремено се обрачунава са саборским заступницима који су гласали против увлачења Хрватске у рат и обуке војника за рат у Украјини - јер гледају хрватске интересе - али нема проблема насликавати се с људима који су отворено на страни Москве", рекао је Милановић.

Сад је реаговао и Пленковић.

"Како су обавезе у Бриселу завршавале у петак, одлучио сам провести викенд с породицом, на што ми је он (Макрон, оп.а.) рекао да погледамо утакмицу заједно. У једном тренутку се појавио Ђоковић, нисам ни знао да ће бити тамо, фотографисали смо се…Али задњи који ме може прозивати је Милановић, који нас доводи у позицију да морамо објашњавати ставове Хрватске, а то је подршка Украјини, што је наш став цијело вријеме. Ако је неко русофил, то је онда он. Чуо сам и да је користио израз 'будала', на што могу рећи да су његове изјаве посљедњих годину дана дебилне и срамота за Хрватску”, изјавио је Пленковић.