У Кини спашено хиљаду мачака на путу за клаоницу: Мачје месо продавали као овчетину и свињетину :: Semberija INFO ::

 

У Кини спашено хиљаду мачака на путу за клаоницу: Мачје месо продавали као овчетину и свињетину


FOTO: gettyimages.com
Полиција у Кини спасила је око хиљаду мачака из камиона који је био на путу за клаоницу, прекинувши тако део ланца незаконите трговине и лажне продаје мачјег меса као свињетине или овчетине, пренели су државни медији.

Поступајући према дојави активиста за заштиту животиња раније овог мјесеца, полицајци из Зхангјиаганга, у источној кинеској покрајини Јиангсу, пресрели су возило које се користило за скупљање и превоз ухваћених мачака, јавила је медијска кућа Тхе Папер, пише ЦНН, а преноси сарајевски Н1.

Без интервенције, серија мачака би вероватно била подвргнута клању и отпремљена на југ како би била послужена као свињски и јањећи ражњићи, као и кобасице, наводи се у извештају.

Полиција је мачке склонила у оближњи фостер, пише Тхе Папер, након што су осујетили план и зараду одчак 20.500 долара.

Извештај не спомиње да ли су мачке луталице или кућни љубимци.

Слике које је објавио Тхе Папер приказују спашене мачке у склоништу како одмарају у већим кавезима.

Један активист којег је цитирао овај лист рекао је да се незаконитом операцијом може продати пола килограма мачјег меса за око четири долара тако што ће се представити као овчетина и свињетина.

Вест је изазвала нови талас забринутости око права животиња и сигурности хране на кинеским друштвеним мрежама, а многи су позивали власти на већи надзор.

Иначе, Кина се у прошлости борила с дугом историјом скандала око хране и безбедности.

(Данас.рс)