"Дани 'Српске куће'" од 31. октобра до 2. новембра :: Semberija INFO ::

 

"Дани 'Српске куће'" од 31. октобра до 2. новембра


Фото - Независне новине

​Извор: Независне новине

БАЊАЛУКА - Хуманитарна манифестација "Дани Српске куће" биће одржана од 31. октобра до 2. новембра у Дјечијем позоришту Републике Српске с циљем прикупљања средстава за изградњу и комплетно опремање кућа за вишечлане социјално угрожене породице у Републици Српској.

Наиме, публика ће имати прилику да погледа три представе, од којих ће једну извести Београдско драмско позориште.

Првог дана биће одиграна представа "Јефимија", Јелена Мрњавчевић, монодрама у изведби глумице Тијане Јовановић, у продукцији културне сцене "Мале ствари" из Требиња, намијењена ученицима средњошколског узраста, а цијена улазнице износиће пет КМ.

Другог дана публика ће уживати уз представу "Не играј на Енглезе", у продукцији Београдског драмског позоришта. Цијене улазница за ову представу износиће 100, 50 или 20 КМ, зависно од реда сједења, а сва прикупљена средства иду у хуманитарне сврхе.

Трећи дан је резервисан за малишане, који ће моћи да уживају уз луткарску представу "Јунак у трегерима".

Јелена Трнинић Миличевић, чланица фондације "Српска кућа", казала је да они низом манифестација желе да укажу колико је породица битна.

"Ми укључујемо све категорије нашег друштва, те стварамо осјећај емпатије међу нашим грађанима", казала је Трнинић Миличевићева.

Према њеним ријечима, протеклих година ова манифестација се одржавала у Лакташима, с обзиром на то да су локације кућа које су направили биле у Лакташима, као и једна у Невесињу.

Југ Радивојевић, директор Београдског драмског позоришта, казао је да су они увијек ту да пруже подршку угроженима, али, како каже, ту су и да подрже читаво друштво.

"Подржавамо фондацију 'Српска кућа', као и њихов рад. То је један круг у којем смо сви заједно", казао је Радивојевић и додао да су они увијек расположени за сарадњу, те напоменуо да ова фондација од сада има једног сарадника са високом репутацијом.