Почела изградња аеродрома на Златибору :: Semberija INFO ::

 

Почела изградња аеродрома на Златибору



Извор: Политика

ЗЛАТИБОР - У месту Обудојевица на Златибору почели су радови на изградњи аеродрома за мале спортске авионе.

"То је аеродром који је давно започет, па се стало са радовима, била је приватна инвестиција, ми смо преузели то као локална самоуправа и желимо овде да направимо аеродром за мале спортске авионе, а сигурно у будућности за дронове који ће  моћи да носе и људе", рекао је за Танјуг председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Истакао је да локална власт у Чајетини прати савремене токове у свету, с обзиром да туристи траже и додатне садржаје.

"Ако их имате, туриста ће доћи, ако немате, отићи ће на другу дестинацију", рекао је Стаматовић.

У оквиру опширних радова на простору Златибора, на коме се поред стамбених јединица и смештајних капацитета ради и на путној инфраструктури, започети су и радови на изградњи аеродрома, који се налази на самом рубу насељеног места Златибор, према Кобиљој Глави.

Стаматовић је истакао да је градња овог аеродрома започета амбициозно и у то време можда прерано, али да је дошло време када то може да се реализује, преноси Танјуг.

"Можемо писту да продужимо, наменске садржаје да додамо, јер смо променили место на коме смо хтели да правимо ауто-мото дром, што је пројекат једног нашег суграђанина који је грађевински инжењер, чији је то био студентски рад. Тако да, имамо идеју и пројекат, а на нама је само да то реализујемо", закључио је  Стаматовић.