Несвакидашња крађа: Глумећи лутку опљачкао трговину! :: Semberija INFO ::

 

Несвакидашња крађа: Глумећи лутку опљачкао трговину!


Пољске власти су оптужиле мушкарца да се претварао да је лутка у излогу како би украо накит након што се трговина затворила.

На снимкама с надзорних камера се види како 22-годишњак мирно стоји у излогу трговине и држи торбу. Полиција је саопштила да је младић након затварања "пустошио" по разним одјелима трговине и на крају завршио на мјесту гдје се продаје накит.

Исти мушкарац је оптужен и за крађу у другим трговачким центрима те му сада, у случају да буде осуђен, пријети и до 10 година затвора. Варшавска полиција наводи како особље и купци нису примијетили ништа необично док је мушкарац стајао у излогу. На крају га је уочило особље осигурања. Приведен је и одређен му је тромјесечни притвор, пише Би-Би-Си.

Друге крађе

Као што је споменуто, неименовани младић је оптужен и због других инцидената. Полиција каже да је крао одјећу у другом трговачком центру гдје се током вечере искрао из ресторана и ушао у трговину, замијенио своју одјећу за нову, а затим се вратио у ресторан. Снимљен је како се провлачи испод дјеломично спуштене заштитне ограде трговине.
Потпарол полиције, Роберт Зумиата, наводи да је такође на једној другој локацији чекао до затварања трговине, а затим узео новац из касе и покушао украсти ствари с полица.

(Глас Српске)