Због Додиковог доласка у Сарајеву појачано присуство полиције :: Semberija INFO ::

 

Због Додиковог доласка у Сарајеву појачано присуство полиције


Foto: Glas Srpske
У Сарајеву ће данас бити појачано присуство полиције, посeбно на ширем подручју око зграде Суда БиХ у Општини Нови град, а поводом заказаног рочишта и доласка председника Републике Српске, Милорада Додика.

Неке најаве говоре да би се испред зграде Суда могло наћи више стотина особа, па се претпоставља да Милорад Додик неће ући на званични улаз у зграду Суда БиХ, него ВИП процедуром као штићена особа, а све у циљу да би се избјегао било какав инцидент.

Иако нема званичних најава могућ је долазак и одређеног броја присталица лидера СНСД-а у Сарајево како би му и на тај начин дали подршку, што је разлог да степен безбједности и броја полицијских снага на терену буде додатно подигнут.

Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника за Републику Српску Милош Лукић требало би да се изјасне о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита, којег Српска не признаје за високог представника у БиХ.

Рочиште је заказано за 13 сати.

Додиков адвокат Горан Бубић рекао је јуче да је било владавине права и правне државе, до ове фазе поступка није требало ни да дође.

(Танјуг)