Ухапшен Бањалучанин: Узгајао дрогу, пронађени пушка и пригушивач :: Semberija INFO ::

 

Ухапшен Бањалучанин: Узгајао дрогу, пронађени пушка и пригушивач


Foto: PU Banjaluka
Бањалучка полиција је у оквиру акције "ПЛАНТАЖА 2023" ухапсила лице С.Ш. из Бањалука које се сумњичи да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Како су саопштили из Полицијске управе Бањалука, на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, јуче је извршен претрес куће, дворишта и помоћних објеката у Бањалуци, које наведено лице користи.

"Том приликом је пронађена и одузета комплетна лабораторија за вјештачки узгој опојне дроге, више различитих паковања у којима се налази укупно око 2.640 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на дрогу марихуану, једна стабљика која асоцира на индијску конопљу, 15 осушених стабљика које асоцирају на биљке индијске конопље, двије дигиталне ваге, пушка са оптичким нишаном и пригушивачем,  456 комада муниције различитог калибра и више комада минско-експлозивних средстава, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела", саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да ће након завршене криминалистичке обраде, те компелетирања и документовања предмета, Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима против наведеног лица.

(Независне)