Хосе Мухика о рату између Израела и Хамаса: То је неуспех човечанства :: Semberija INFO ::

 

Хосе Мухика о рату између Израела и Хамаса: То је неуспех човечанства


Фото - Принтскрин
Извор: Политика

МОНТЕВИДЕО - Бивши председник Уругваја Хосе Мухика изјавио је да је рат између Израела и палестинске милитантне организације Хамас „неуспех човечанства” и представља срамоту и за Јевреје, и за Палестинце.

Он је истакао да монотеистичке религије имају патологије до степена фанатизма који је немогуће разумети и пратити, преноси шпански лист „Периодико”.

„Рат који је покренут на Блиском истоку је срамота за јеврејски народ и за палестински народ. Варварство и неуспех политике Уједињених нација, која за више од 50 година није успела да зашије рану историјске природе. Те ствари су у култури народа. Када је политика толико слаба да не може да исправи те ствари, то је промашај човечанства, рекао је Мухика.

На питање да ли сматра да две земље могу да успоставе дијалог, Мухица је рекао да то нису две земље, већ да је Хамас посебна организација и да не треба мешати Палестину са Хамасом.

„Ово је патологија фанатизма која је настала као резултат веома дугог сукоба, али је веома различита”, објаснио је бивши председник Уругваја.