У згради Општине Стари Град Сарајево пронађене 24 пушке и 25 нишана :: Semberija INFO ::

 

У згради Општине Стари Град Сарајево пронађене 24 пушке и 25 нишана


Извор: Глас Српске

Полицијски службеници ФУП-а, поступајући по наредби Кантоналног суда у Сарајеву, а под надзором Кантоналног тужилаштва КС јуче су извршили претрес просторија Општине Стари Град Сарајево.

"Том приликом, припадници ФУП-а пронашли су 24 пушке и 25 нишана који се користе за спортско стрељаштво. Изузета је и документација која се односи на набавку тог оружја као и друга документација и докази", сазнаје Клиx.ба.

Јучерашњи претреси су извршени по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево у наставку истраге против бившег начелника Хаџибајрића. Истражују се и уговори које је општина склапала и други документи.

Подсјетићемо, Ибрахим Хаџибајрић и Алма Дестановић ухапшени су почетком маја у оквиру оперативне акције кодног назива "Старт" коју су реализовали полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево под надзором тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Кантона Сарајево. То је резултат вишемјесечне интензивне сарадње остварене и с међународним полицијским партнерима, у првом реду ЕУРОПОЛ-ом, али и Уредом ФБИ.