Вучић: Брутално етничко чишћење Срба - никад више :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Брутално етничко чишћење Срба - никад више


Фото - Танјуг
БЕОГРАД/КОВИЛОВО - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је на "Збору Крајишника" у Ковилову код Београда да Србија више никоме и никада неће дозволити брутално чишћење уперено против српског народа, ма шта год неки чинили и радили против ње.

"Та колона у којој су многи од вас дошли у нашу земљу, којој Дунав не би могао да прими сузе, страх и патња више никада Србима не сме да се догоди", рекао је Вучић у обраћању Крајшницима, међу којима су и они поријеклом из Републике Српске и БиХ.

Вучић је, за многе који лажно брину о томе хоће ли Србија издржати и на каквом ће путу бити, рекао да ће Србија, која има људе који се боре за њу, која је посвећена, уједињена, која има Крајишнике који за њу дају све што је потребно - сачувати мир, слободу и свој народ.

Према његовим ријечима, и данас када Србија иде убрзано напријед, али када има не лаку ситуацију на Косову и Метохији и када је притиснута од свуда, српски народ у јужној српској покрајини има огромну подршку од српског крајишког народа, који брине за њега.

Он је рекао да се Срби Крајишници било одакле да долазе - од Бенковца, до Вуковара, из Крајине, и оног дијела који припада и Републици Српској и ФБиХ - у Србији најлагодније осјећају, што је потпуно нормално.

"Наше је да видимо шта је то што још можемо да учинимо јер сте ви до сада већ много учинили за нас. Направили сте нас бољима, да добро разумемо патњу свог народа, направили сте нас паметнијима и опрезнијима да знамо шта може да се спрема нашем народу и да то више никада не дозволимо", истакао је Вучић.

Вучић је захвалио Крајишницима што бескрајно воле Србију.

"Ми у Београду нисмо могли да разумемо колико људи у Крајини воле Србију и шта Србија њима значи, а данас сте ви они који заједно са другима са још више енергије, ентузијама и жеље показујете колико вредите и гурате Србију напред. Хвала вам што гурате ову земљу напред. Све што чините и радите, чини Србију успешнијом, модернијом и јачом", рекао је Вучић.

Он је навео да Крајишници никада неће заборавити своја огњишта и нико не жели да их забораве, иако су отуда отјерани, али треба да знају да у Србији има довољно мјеста за њих.

Вучић је, заједно са премијером Србије Аном Брнабић, обишао штандове Крајишника, који су поријеклом из Хрватске, Републике Српске, БиХ.

У Ковилову се данас одржава "Збор Крајишника", на којем се представљају крајишка удружења из цијеле Србије, а организован је богат културно-умјетнички програм.

Представљају се и крајишки писци и сликари, а организује се и спортско-рекреативна манифестација "Крајишки вишебој".


Танјуг / Глас Српске