Стотине погинулих током окршаја у Појасу Газе :: Semberija INFO ::

 

Стотине погинулих током окршаја у Појасу Газе


Фото - АА
Израелска авијација наставила је током ноћи бомбардовање блокираног Појаса Газе, након јучерашњих напада Хамаса.

Према изјава очевидаца, погођене су зграде институција, банке, стамбене зграде, објекти које користе палестинске оружане групе, али и стадион.

Израелска војска је саопштила да су на мети напада биле локације које користи Хамас.

У израелским најновијим нападима има погинулих и рањених. 

Према до сада саопштеним информацијама, на страни Израела је погинуло 300, док је у Гази убијјено 256 људи.

Премијер Израела Бењамин Нетанyаху најавио је синоћ употребу свих војних капацитета и позвао становништво да напусти Газу.

Амерички предсједник џо Бајден изразио је подршку Израелу, те поручио да је наложио свом тиму константне контакте са званичницима земаља регије.

Након јучерашњег напада Хамаса, израелска војска је објавила да је покренула нападе на Појас Газе с десецима ратних авиона. У нападима су у потпуности порушени објекти, вишеспратнице, а међу убијенима има дјеце.

Израелска артиљерија гађала југ Либана


Израелска војска саопштила је јутрос да је гађала југ Либана пошто је више минобацачких пројектила испаљено ка израелској територији.

Пројектили су пали у спорно подручје Брдо Дов на граници Либана, а извјештаја о повредама и штети није било, пренијели су израелски медији.

"ИДФ (Израелске одбрамбене снаге) предузимају припремне мере за ову врсту могућности и наставиће да дјелују у свим регионима и онда када је неопходно да осигурају безбједност израелских цивила", наведено је у војном саопштењу. 

Саопштење је објављено дан након што се Израел суочио с изненадним нападом палестинског исламског Хамаса из појаса Газе на југу. 

Хамас и друге палестинске организације умијешане у оружану борбу с Израелом присутне су и у Либану, подсјећа АФП.


АА / БХРТ