Коме смета успјешно пословање Техничког ремонта Братунац? :: Semberija INFO ::

 

Коме смета успјешно пословање Техничког ремонта Братунац?


Технички ремонт Братунац осваја Међународно тржиште. Веома успјешно представио се и на Међународном сајму наоружања и војне опреме, прошле седмице, у Београду. За "вихор", "деспот" и "вампир" многи су чули, али изгледа не и Небојша Вукановић који, овом намјенском предузећу Српске, предвиђа колапс. Његове тврдње да се отпуштају радници, а плате и доприноси не исплаћују демантују радници и Синдикат Техничког ремонта Братунац. Због изношења нетачних информација, већински власник Славенко Ристић најављује тужбу.

Коме смета Технички ремонт Братунац - намјенско предузеће које из године у годину биљежи значајне резултате на свјетском тржишту. Питање су отворили запослени овог предузећа након изјаве посланика Небојше Вукановића у Народној скупштини.

- Али сам забринут чињеницом да тамо људи, да се број радника смањује, да се не уплаћују доприноси и уговори које она има са Републиком Српском очито завршавају у џеповима неколико моћника - истакао је Вукановић на сједница Народне скупштине Републике Српске прије неколико дана.

Вукановићеве тврдње на нож су дочекали запослени у Техничком ремонту. Демантују га свих 253 радника који, кажу, да имају уплаћене доприносте, сигурна примања и редовне плате. То потврђује и Миљан Гутић који у Ремонту ради 27 година и Бојана Матић која је у ТРБ примљена прије двије године.

- Књижице су овјерене. Све се може провјерити - истиче Гути. а на нњегове ријечи се надовезује Матић.

- За сада су нам плате биле редовне и доприности, надамо се још бољим условима.

Ништа од тога што је Вукановић рекао није тачно, кажу у синдикату ове компаније. Тврдње да се радници отпуштају су злонамјерне и нетачне.

- Одговорно тврдим да ни један радник није отпуштен. У банкама се порези уплаћују на пун износ - поручио је Ненад Миловчевић, синдикат Техничког Ремонта Братунац.

Ремонт не отпушта него запошљава, од маја до данас запослили су 39 нових радника. Међу њима и Ана Мандић, по струци грађевински техничар.

- Ово ми је прво радно искуство, са бироа сам, примања су ми редовна имамо увид за сваки мјесец - наводи Мандићева.

И није ово први пут да се Вукановић окомио на ово предузеће, каже већински власник Славенко Ристић. Ширећи неистине покушава да угорзи функционисање и углед предузећа. Због тога Ристић најављује тужбу.

- На сваку глупост господском шутњом се не може увијек одговорити зато дајем овај интервју. Вукановић износи лажи Ми се гледамо у Скупштини, овог пута ћемо се гледати на суду - поручио је Славенко Ристић, већински власник "ТРБ".

За неупућене и злонамјерне, из Ремонта информација да је у приоритету усавршавање младих кадрова, који при том имају плаћену праксу и обуку инжењера у сарадњи са Средњошколским центром Братунац и Машинским факултетом из Источног Сарајева. Годишње, праксу овдје прође 80 средњошколаца.

- Сада када сам завршио са образовањем, фирма ми је омогућила да радим - каже Вук Миловановић.

Ова намјенска индустрија тренутно запошљава 253 радника. Посебно су поносни на стипендирање студената Машинског факултета.

- Циљ нам је кроз те стипендије које дајемо младима да задржимо младе не само у Братунцу него и шире у Србији и у Републици Српској - напомиње Миљан Мичић, шеф Службе људских ресурса Техничког ремонта Братунац.

Након недавно завршеног сајма наоружања у Београду и представљања својих производа као што су возило вихор и пиштољ в ампир, ова намјенска индустрија фокус даљег рада усмјерава ка јачању извоза и отварању нових радних мјеста.


РТРС