Маск исмијао Зеленског који тражи помоћ за обрану, Украјинци узвратили :: Semberija INFO ::

 

Маск исмијао Зеленског који тражи помоћ за обрану, Украјинци узвратили


ЊУЈОРК- Власник Тесле и платформе X (Твитер) Илон Маск, објавио је на тој платформи пост у којем исмијава украјинског предсједника Володимира Зеленског због тога што тражи помоћ за рат са Русијом.

На миму који је објавио Маск види се Зеленски из млађих дана, којем избијају жиле на врату, уз који пише "Оно када прође пет минута, а ти још ниси затражио милијарде долара помоћи", преноси Ројтерс.

Овим постом Маск се придружио крајњим десничарима и љевичарима широм света који тврде да би западне земље, првенствено Сједињене Америчке Државе, требало да престану да финансијски и војно помажу Украјини и пусте је да се сама носи са Русијом.

Украјинци су реаговали на Масков твит објавом поруке са службеног профила украјинског парламента Раде на којој је постављена подругљива фотографија Маска и текст "Оно када прође пет минута, а ти још ниси ширио руску пропаганду."

Маску је одговорила и група "Републиканци против Трумпа", који су написали: "Зашто исмијаваш храброг лидера који предводи своју нацију у херојској борби за слободу? Имаш ли имало срама?".

САД су од почетка рата до сада одобриле приближно 113 милијарди долара помоћи Украјини, пренио је АП, наводећи да је амерички предсједник Џозеф Бајден затражио од Конгреса додатне 24 милијарде долара.


​Глас Српске