Сахрањени Срби убијени на Косову и Метохији :: Semberija INFO ::

 

Сахрањени Срби убијени на Косову и Метохији


ПРИШТИНА - У присуству великог броја грађана данас су сахрањена двојица Срба убијена у Бањској - Бојан Мијаиловић на новом гробљу у Лепосавићу, а Игор Миленковић у селу Граничица у општини Лепосавић.

Посмртни остаци трећег убијеног Србина, Стефана Недељковића из Звечана, пребачени су у Врњачку Бању, гдје ће данас бити сахрањен.

Поворку са тијелом убијеног Недељковића из Звечана је испратило више хиљада мјештана.

Краљевчани су колону возила дочекали са упаљеним бакљама, како би одали почаст Недељковићу који је страдао у Бањској у неђељу, 24. септембра, преноси “Косово онлајн”.

На административном прелазу Јариње из поворке је извучен Лазар Јанићијевић, којег је полиција одвела у непознатом правцу, али се претпоставља да је спроведен у Полицијску станицу у јужном дијелу Косовске Митровице.

За сада нема информација због чега је Јанићијевић ухапшен.

У свим српским срединама на Косову и Метохији завладали су страх и узнемирење. Смањено је и кретање чак и између српских села у централном дијелу Косова, а у Косовском Поморављу (регион Гњилана), у којем су српска села испресијецана албанским, готово да и нема кретања.

По друштвеним мрежама се шири објава у којој се Србима „савјетује да се у ноћним часовима не крећу путним правцима од Приштине према Подујеву и од Приштине преко Косовске Митровице до Лепосавића и Зубиног потока“.

У објавама је наведено да непозната лица у црним одијелима пресрећу возила са српским таблицама, уз поруку „Чувајте се!“.

Глас Српске