МУП Србије издао упозорење, сви тимови у приправности :: Semberija INFO ::

 

МУП Србије издао упозорење, сви тимови у приправности


На основу најаве РХМЗ-а да се на подручју Србије током викенда очекују временске непогоде које могу проузроковати поплаве, МУП је прослиједио упозорење.

Упозорење се тиче предузимања превентивних и оперативних мјера ради спречавања и отклањања посљедица временских непогода и заштите живота људи и имовине.

"У сарадњи са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, потребно је извршити процјену тренутног стања заштитне инфраструктуре на ријекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних мјеста", саопштено је из МУП-а.

"Тимови Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су у приправности и ватрогасно-спасилачке јединице су већ ангажоване у превентивним обиласцима терена и потенцијално критичних тачака на угроженим подручјима", наводе из МУП-а уз посебан апел.

"Апелујемо на све грађане, посебно на оне који живе у близини водотокова да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези са предстојећим временским непогодама", саопштено је из МУП-а.