Двојац из Србије за које се сумња да су плаћене убице у притвору :: Semberija INFO ::

 

Двојац из Србије за које се сумња да су плаћене убице у притвору


Општински суд у Сарајеву је на приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево одредио једномјесечни притвор за Душана Јовановића Гибу и Дарка Дуловића, држављане Србије, који су ухапшени прије три дана у "Сарајево Тоwеру".

"Притвор им је одређен због опасности од бјекства, опасности да би осумњичени боравком на слободи могли утјецати на свједоке, прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела", саопштили су из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Подсјећамо, како тврде федерални медији, ради се о плаћеним убицама из Србије, за које је накнадно утврђено да ипак нису били на Интерполовој потјерници те земље, и поред навода да су тамо починили више кривичних дјела.

Према незваничним информацијама "Аваза", Јовановић и Дуловић су у Сарајево дошли како би ликвидирали високорангираног припадника МУП-а Кантона Сарајево.

"Овај полицијски службеник годинама ради на Скy истрагама, а и раније су му пријетили смрћу. Сада се утврђује ко је наручио његову ликвидацију", наводи се у тексту на овом порталу.

Гиба се доводи у везу с Беливуковим кланом, али и кланом врачарске криминалне групе. Медији у Србији тврде да је Гиба годинама повезан и с трговцем наркотицима Дарком Шарићем.

Званично, МУП КС у извјештају Тужилаштву КС наводи да су током хапшења имали лажне документе и да се сумњиче за кривотворење документације.

Међутим, истрага ће показати зашто су они били у Сарајеву и због чега су унајмили стан у врху елитне зграде "Сарајево Тоwер" те ко их је у Сарајеву дочекао.

Према изјавама свједока са суђења Беливуковој групи, Гиби се на терет стављају најтежа кривична дјела, попут ликвидације на Крфу двојице "шкаљараца". Ријеч је о Алану Кожару и Дамиру Хаџићу, који су убијени прије четири године.

Но, Гиба је, и поред ових навода, слободно живио у Србији. Али остаје нејасно зашто је у Сарајеву користио лажне документе и на чије име те ко га је ангажовао за евентуалну ликвидацију појединих особа из криминалног миљеа, или чак и политике. За сада ниједна опција није искључена.

"Аваз" сазнаје да се трага за трећом особом и да су у Сарајеву имали помагача.

(Аваз)