Графити који величају ОВК осванули на ОШ "Свети Сава" у Колокоту :: Semberija INFO ::

 

Графити који величају ОВК осванули на ОШ "Свети Сава" у Колокоту


FOTO: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM
Канцеларија за КиМ саопштила је синоћ да су на Основној школи "Свети Сава" у Клокоту коју похађа више од 70-оро дјеце, исписани графити који славе терористичку ОВК и вријеђају државу Србија.

Из Канцеларије наводе да је у питању још једна забрињавајућа потврда да је мржња према свему српском, чак и дјеци, идеолошка основа политике Аљбина Куртија, и да је опасност од неконтролисане дестабилизације и ескалације насиља свеприсутна на Косову и Метохији.

- Да графити који славе терористичку организацију УЧК и поруке на школи нису пуки чин хулиганизма, већ озбиљна пријетња, говори нам и чињеница да су у нападима албанских екстремиста ове године у два наврата ране од ватреног оружја задобила српска дјеца, што су и јавност и правосуђе у Приштини третирали готово као најобичнији прекршај - наводи се у саопштењу.

Ако се они који пуцају на српску дјецу, питају из Канцеларије за КиМ,  третирају као починиоци саобраћајних прекршаја, од чега имају да зазиру они који сијући страх међу српском дјецом заправо желе да натјерају њихове родитеље на одлазак са Косова и Метохије?.

Куртијево одбијање дијалога и неспремност да на Косову и Метохији омогући услове за нормалан живот српском народу јесте имплицитан позив сваком албанском насилнику и екстремисти да се устреми на комшије друге нације и вјере, јер насиље и екстремизам су, у Куртијевом поимању свијета, очигледно позитивне вриједности, што је без задршке и јавно потврдио изрекавши да ће Срби да "пате и плате", додаје се у саопштењу.

- Ово је 128. етнички мотивисан инцидент усмјерен против Срба на Косову и Метохији од почетка ове године, и јасна порука да Приштина не намјерава да учини ништа како би се ситуација на терену колико-толико нормализовала и Србима омогућило да живе без стријепње и страха - подсећају из Канцеларије за КиМ.
 
(Тањуг)