Протест на међуентитетској линији код Фоче: Пуна подршка институцијама РС :: Semberija INFO ::

 

Протест на међуентитетској линији код Фоче: Пуна подршка институцијама РС


Притисак на институције Републике Српске је велики, али ће јединством бити одбрањене, рекао је данас предсједник Удружења ратних војних инвалида из Фоче Драган Милановић са мирног протеста на међуентитетској линији у Филиповићима код Фоче.

Милановић је рекао да је данашње окупљање доказ јединства српског народа.

"Хоћемо да пошаљемо поруку да, осим празника који данас славимо, дајемо пуну подршку институцијама Републике Српске", рекао је Милановић, преноси Срна.

Предсједник Пресједништва Борачке организације Фоча Мирко Мићевић истакао је да су мир, слобода и слога најважнији српском народу.

"Никоме не чинимо зло, само чувамо наше институције. Републику Српску угрожава међународни фактор и нелегални високи представник. Кда би они нас оставили на миру, ми би најбоље функционисали", рекао је Мићевић.

Предсједник Општинске организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Фоче Јанко Филиповић позвао је све политичке представнике у Српској да потигну сагласнот када је ријеч о заштити националних итереса.

"Очување суверенитета и територијалног интегритета је основ опстанка српског народа на овом простору и то је оно што дугујемо будућим покољењима. Оно што им ми оставимо у насљеђе, то ће им дефинисати живот", рекао је Филиповић.

(Независне)