Ученици враћени с екскурзије у Неуму: Отровали се храном :: Semberija INFO ::

 

Ученици враћени с екскурзије у Неуму: Отровали се храном


Више ученика деветог разреда ОШ "Осман Нури Хаџић" из Сарајева отровало се храном на екскурзији у хотелу у Неуму, тврде родитељи, јављају сарајевски медији.

Мајка једне дјевојчице се обратила порталу "Аваза" наводећи како ово није први случај тровања храном у хотелу, те како се сличан сценариј догодио и једној школи из Вареша у мају ове године.

Вратили се кућама

Истакла је како су дјеца за ручак јела пилетину, те како је неколико дјеце пребачено у Хитну помоћ у Неуму, гдје су им казали да је у питању вирус, бранећи локални хотел.

"Путовање је скраћено, умјесто да обиђу још Кравице, Мостар, Благај и Почитељ, дјеца су приморана да се врате кућама. Родитељи дјеце која су била у критичном стању су у току ноћи дошли по своју дјецу. Ми цијелу ноћ нисмо спавали, мојој кћерки су се посљедњој појавили симптоми и тренутно је јако лоше, разредница је такође лоше, али се борила лавовски за нашу дјецу", истакла је мајка дјевојчице.

Инспекција у хотелу

Родитељи су се обратили Министарству здравства ХНК који су обећали послати инспекцију у хотел у којем су ученици одсјели.

Дјеца су тренутно на повратку за Сарајево, а како је рекла мајка дјевојчице, она ће своју кћерку одмах по доласку одвести на Инфективну клинику у Сарајеву.

За крај је истакла како ће урадити све да се наведени хотел избаци из понуде за екскурзије.

(Независне)