Додик, Вишковић и Видовић са делегацијом Савеза синдиката Српске :: Semberija INFO ::

 

Додик, Вишковић и Видовић са делегацијом Савеза синдиката Српске


Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас, заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и министарком финансија Републике Српске Зором Видовић, са делегацијом Савеза синдиката Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Током састанка Додик је пружио подршку у раду Савезу синдиката Српске и борби за побољшање положаја и заштиту радника и поздравио иницијативу за одржавање састанка чланова Владе Српске са Савезом синдиката и Уније послодавца који би требао бити одржан сљедеће седмице. 
 
Предсједник Српске нагласио је да се проблеми радника у реалном сектору морају рјешавати кроз социјални дијалог и учешће свих заинтересованих страна.
 
Додик је истакао да је Влада Српске подржала реални сектор у посљедње четири године са готово милијарду КМ, само у прошлој години за програм повећања плата у реалном сектору издвојено је 23 милиона КМ, јер је повећање плата и побољшање услова рада једини начин да се сачува радна снага у Српској, наводи се у саопштењу.

(РТРС)