Дачић: У наредном периоду биће донета одлука о изборима :: Semberija INFO ::

 

Дачић: У наредном периоду биће донета одлука о изборима


Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће одлука о изборима бити донета у наредном периоду, пошто се буде завршило неколико значајних догађаја.

Дачић је за Танјуг рекао да је у свакодневној комуникацији са председником Александром Вучићем са којим је, како је рекао, разговарао о томе да ће о изборима бити речи када се буду завршили догађаји попут састанка у Бриселу и заседања Генералне скупштине УН, те да ће тада донети одређене одлуке.

Дачић је напоменуо и да се мора водити рачуна о техничким стварима како се иде на изборе.

„Морају да се донесу одређене одлуке, да се стекну услови, да се види да ли ће се ићи на усвајање буџета за наредну годину, као и да ли ће се истовремено одржати и локални избори или и београдски и парламентарни. А да би се за то стекли услови опет треба видети како се скраћује мандат одређених локалних самоуправа. Има ту много тема”, навео је Дачић.

Он је казао да није реч о томе да ли неко хоће да иде на изборе, додајући да их „Вучић једва чека”, али да не разуме опозицију која тражи изборе, а сва истраживања говоре да ће опет да изгубе.

Дачић је поновио став да није за ванредне изборе јер, како каже, избори у начелу одвлаче пажњу од вршења посла који треба да се ради, а упитао је и ко гарантује да, ако се избори одрже у децембру, неко неће доћи за пет месеци и рећи да није задовољан резултатима И да треба поново да се иде на изборе.


Политика