Хаос у Смедереву, младић пустио псе на полицајце :: Semberija INFO ::

 

Хаос у Смедереву, младић пустио псе на полицајце


Фото - Твитер

М.В. (18) из Смедерева задржан је данас је по налогу јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Смедереву због кривичног дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Приликом вршења претреса стана и других просторија кодовог младића, полицијски службеници ПУ Смедерево поступали су по наредби суда и након што су се представили лицима код којих је претрес вршен, осумњичени је пустио своја два пса у намјери да их спријечи да изврше службену дужност.

У пролазу између стамбених јединица, осумњичени је прво пустио пса расе „кане корсо“, а за њим је ка службеним лицима кренуо и пас расе „питбул“.

У том тренутку је један од полицајаца испалио хитац у правцу паса, како би одбио истовремени напад, јер су се пси трчећи приближавали у намјери да га нападну.

Након извршеног претреса, узете су изјаве од учесника догађаја и присутних очевидаца, а обављен је и увиђај лица мjеста.

Кривично дjело спречавање службеног лица у вршењу службене радње спада у групу кривичних дела против државних органа и за исто је запрећена казна затвора од три до десет година, преноси Курир.


​Глас Српске