Вишковић: Шмит да прибави папире или да се врати у своју земљу :: Semberija INFO ::

 

Вишковић: Шмит да прибави папире или да се врати у своју земљу


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је Кристијана Шмита да обезбиједи папире за обављање посла у БиХ или да се врати у своју земљу и ужива у животу.

- Крајње је вријеме да се одговара за своје поступке. У медијима чак изговарам његово име и презиме, као појединац он ме у суштини не занима. Ако је дејтонским уставом предвиђено да високи представник у БиХ треба да има потврду у Савјету безбједности УН, а "господин дотични" то нема, онда он не може бити легалан и као такав није признат у Републици Српској - рекао је Вишковић, говорећи о најављеној уредби којом ће Шмиту бити забрањен улазак у Републику Српску.

Навео је да нема ништа ни против њега ни против земље из које долази, нагласивши да би то исто учинили и да долази из Руске Федерације или из било које земље ЕУ.

- Мораш имати валидна документа да би радио посао за који се представљаш. Оно што данас имамо, поготово доношење и наметање закона, доводи нас у позицију да неко ко је дошао туристички у БиХ каже `ја данас овдје одлучујем, ја се питам и доносим законе`", навео је он.

Вишковић је поставио питање - шта ће избори у БиХ, толике скупштине, премијери, министри, уопште власт?

- Имате онда тог човјека па нека он онда преузме бригу за БиХ, нека се брине за плате пензије и друга давања. Не, он ради по принципу "ја ћу бирати оно што мени одговара, а ви се бавите оним чиме се ја у животу не бих бавио" - рекао је Вишковић.


РТРС