Наредних дана сунчано и топло, у другом дијелу септембра нестабилне временске прилике и пад температура :: Semberija INFO ::

 

Наредних дана сунчано и топло, у другом дијелу септембра нестабилне временске прилике и пад температура


Друга седмица септембра наставља са стабилним временом, уз претежно сунчано и угодно топло до вруће вријеме за ово доба године.

Повремено ће бити и облака, нарочито током ноћи и јутра, али и чешће магле у јутарњим сатима, и то не само у централним подручјима, него и на сјеверу Босне и Херцеговине. Дуван ће већином слаб сјевероисточни и источни вјетар.

Минималне температуре варираће од 14 до 20 степени у Босни, на југу земље до 23 степена Целзијуса. Највеће дневне вриједности температура биће у распону од 25 до 30 степени у Босни, у Херцеговини до 35.

Почетком другог дијела мјесеца очекују се нестабилне временске прилике. Уз пад температуре ваздуха, повећање облачности, извјесна је и киша. Киша ће прво захватити сјеверна и централна подручја, а затим ће се проширити и на остала подручја земље.

Јутарње температуре ваздуха варираће од осам до 13 у Босни, у Херцеговини до 16 степени. Највише дневне температуре углавном у распону од 17 до 23 у Босни, на југу Херцеговине до 26 степени Целзијуса.


АА / БХРТ