Додик: Шмит од сљедеће седмице неће моћи ући у Републику Српску :: Semberija INFO ::

 

Додик: Шмит од сљедеће седмице неће моћи ући у Републику Српску


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Кристијан Шмит од сљедеће седмице неће моћи ући Српску.

"Више неће добијати пратњу. Ако сазнамо да је ушао, биће избачен из Републике Српске. Од идуће седмице он неће моћи ући. Ето, нека проба", поручио је Додик у интервјуу за Мрежу на ФТВ.

Додик је устврдио како је Шмит "дошао да развласти Републику Српску", додавши да је Њемачка јасно одбацила подршку ентитету.

"Шта је Њемачка? Имате ситуацију, Њемачка одбацује подршку Републике Српске, а банка каже ми не прихватамо одлуке савезне владе и остајемо у том уговору. Ми то нећемо отказати, а ако они буду оспоравали уговор, ми ћемо их тужити. Они знају да ће изгубити", казао је.

Додао је и да онога тренутка када Шмит наметне закон о имовини "те ноћи је и донесена одлука о самосталности Републике Српске".

"Знам чему то води. Води самосталној Републици Српској. Нећу да прихватим да оно на шта имам право, неко други ми узме. Ако ми узимате имовину, зашто бих ја био са вама. Ја се не договарам око имовине. За мене је то завршено у Уставу", поручио је Додик.

Говорећи о пресуди Европског суда за људска права у предмету Ковачевић, безобзирно је навео да је "смеће" и да се то неће проводити.

"Може ЕУ сто пута да тражи. Ја мислим да нас је затворила само у још већу рупу – за Бошњаке. Сију нам илузију коју је немогуће остварити. Не занима ме ништа око тога", истакао је.


Глас Српске