Ко су били путници авиона у којем је погинуо Пригожин :: Semberija INFO ::

 

Ко су били путници авиона у којем је погинуо Пригожин


МОСКВА - Путници у авиону “Ембраер Легаси”, који се срушио у Тверској области у Русији, били су повезани са приватном војном компанијом "Вагнер", пише московски лист Известија након што је руска Федерална аганција за ваздушни саобраћај објавила имена путника.

Према подацима Росавијације, на лету је било 10 путника, укључујући три члана посаде.

Министарство за ванредне ситуације је саопштило да су, према прелиминарним инфомацијама, сви погинули.

На листи путника били су Јевгениј Пригожин, вођа “Вагнера”, Дмитриј Уткин, Валериј Чекалов, Сергеј Пропустин, Јевгениј Макарјан, Александар Тотмин, Николај Матусејев и три члана посаде.

Валериј Чекалов власник је компаније “Евро полис” и сарадник Пригожина, наводи лист.

Дмитриј Уткин, командант приватне војне компаније Вагнер, је официр руских специјалних снага Генералштаба Оружаних снага Русије, резервни је потпуковник и носилац четири ордена за храброст.         

Према наводима медија, 2014. године организовао је базу за обуку бораца у близини Ростова на Дону и постао командант сопствене јединице.

Касније је, према његовом позивном знаку, јединица добила назив „Вагнер”.

Сергеј Пропустин је био члан “Вагнера”, а то је за лист потврдила и његова рођака Анастасија Пропустина.

Јевгениј Макарјан и Александар Тотмин, који су на списку путника, такође су имали везе са “Вагнером”, а на појединим порталима наводи се да су они запослени у “Вагнеру”, пише московски дневник.

Оно што се зна о три члана посаде авиона јесте да је пилот Алексеј Левшин био из Санкт Петербурга, копилот Рустам Каримов, претпоставља се, из Перма, а стјуардеса Кристина Распопова из Јекатеринбурга.

Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је у сриједу вече да се у близини села Куженкино у Тверској области срушио приватни авион “Ембраер Легаси”, који је летео из Москве за Санкт Петербург. 

Група „Вагнер“ је на свом Телеграм каналу потврдила вест о смрти свог вође Пригожина, за чију је погибију окривила, како је наведено, ''издајнике Русије''.

Портпарол хитне помоћи рекао је за РИА Новости да су на мјесту несреће пронађена тијела осам особа.

Операција потраге се наставља.


Танјуг / Глас Српске