Аутобусу из БиХ на точку фалили шарафи, возач жестоко кажњен :: Semberija INFO ::

 

Аутобусу из БиХ на точку фалили шарафи, возач жестоко кажњен


FOTO: Ilustracija
Полиција у Хрватској је на ауто-путу А3 код Ивање Реке зауставила аутобус бх. регистарских таблица због сумње на техничку неисправност, те установила да је на једном точку било пет умјесто десет шарафа, а утврђено је и да је возач возио с тахографом од колеге, због чега му је написана казна од око 1.400 евра.

“Наиме, 21. августа, око 17.40 полицајци Мобилне јединице саобраћајне полиције су на аутоцести А3 у висини Ивања Реке зауставили аутобус босанскохерцеговачких регистарских ознака. По заустављању возила, обављен је надзор возила и возача те је утврђено да на задњем лијевом точку недостаје пет од 10 шарафа, што знатно угрожава сигурност управљања возилом, а што је Правилником о техничком прегледу возила на цести категоризирано као опасан технички недостатак", навели су из полиције.

Надаље, како су додали, утврђен је истек периодичног прегледа ватрогасног апарата док су код шездесеттрогодишњег возача, држављанина БиХ, утврђене неправилности с обзиром на то да је прекорачио дозвољено непрекидно вријеме управљања те је притом у тахографском уређају имао уметнуту туђу картицу возача.

Због почињених прекршаја возачу је издат прекршајни налог од 1.340 евра и 66 евра трошкова поступка, док је на терет правне особе издат прекршајни налог од 4.750 евра, те је аутобус због неисправности искључен из саобраћаја.
За вријеме контроле, како наводе из полиције, у возилу је била и жена, чланица посаде аутобуса, којој је наплаћена  казна од 30 евра због "прекршаја из Закона о радном времену, обавезним одморима мобилних радника и уређајима за биљежење у цестовном превозу".

(Независне)