Нови топлотни талас стиже у БиХ: Погледајте какво нас вријеме очекује наредних дана :: Semberija INFO ::

 

Нови топлотни талас стиже у БиХ: Погледајте какво нас вријеме очекује наредних дана


Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење широм Босне и Херцеговине због високих температура, а према њиховим прогнозама жива на термометру би могла достићи вртоглавих 42 степана Целзијуса.

Наиме, ово упозорење се изадаје од сутра па све до недеље, а како наводе максималне температуре зрака биће  између 33 и 40 степна, локално у сјеверним подручјима Босне и у унутрашњости Херцеговине и до 42 степана Целзијуса.

“Будите свјесни да се очекују високе температуре зрака. Могући су здравствени ризици међу угроженим особама, на примјер старије и врло младе особе”, наводе они, додајући да је потребено да грађани дјелују  у складу са савјетима овлаштених органа.

У највећем граду Српске тренутна температура износи 32 степена Целзијуса, а према најавама Републичког хидрометеоролошки завода очекује се да би жива на термометру могла достићи 36 Степени Целзијуса.

У Републици Српској упозорење је издато за период од 11.00 до 19.00 часова за бањалучку, приједорорску и требињску регију гдје ће температура ваздуха бити између 32 и 36 степени, а за фочанску и вишеградску од 11.00 до 18.00 часова.

У свим регијама у Републици Српској прогнозирана је температура ваздуха од 32 до 35 степени, осим за вишеградску, гдје ће бити до 36 степени.

(Независне)