Додик: Британски амбасадор треба да поштује институције државе у којој се налази :: Semberija INFO ::

 

Додик: Британски амбасадор треба да поштује институције државе у којој се налази


БАЊАЛУКА - Британски амбасадор (у БиХ, Џулијан Рајли) требало би да зна, а сигурно зна, да као дипломата првенствено треба да покаже поштовање према институцијама државе у којој се налази, да поштује њен суверенитет и демократски изабрану власт, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је на друштвеној мрежи "Икс" навео да је британски амбасадор, као и његови претходници, а само је наставио исту праксу, показао на крајње дрзак начин непоштовање према институцијама Републике Српске и српском народу користећи непримјерене оцјене о раду представника институција Српске.

"Тај колонијални однос може се примјењивати према Федерацији БиХ, немамо проблем с тим, али у односу према Републици Српској не можемо а да не реагујемо на такво понашање" поручио је предсједник Српске.

"Наша порука је јасна - имовину Републике Српске нећете добити. Када покажете поштовање према српском народу и институцијама Републике Српске, онда ће се промијенити и наш однос према амбасадорима Велике Британије у БиХ".


Глас Српске