Кошарац: Српски министри нису били против проглашавања дана жалости :: Semberija INFO ::

 

Кошарац: Српски министри нису били против проглашавања дана жалости


Фото - РТРС
Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац истакао је да српски министри у Савјету министара нису били против проглашавања дана жалости због трагедије у Градачцу, како то поједини федерални медији покушавају представити.

- Наш став је био да се ово питање регулише у складу са уставним надлежностима, које су у конкретном случају примарно на владама Републике Српске и Федерације БиХ. Влада Републике Српске је већ прогласила 16. август за дан жалости због трагедије у Градачцу. Владе Тузланског кантона и Брчко Дистрикта такође - нагласио је Кошарац на друштвеним мрежама.

Каже је да не зна зашто Влада Федерације БиХ то није урадила, те да она треба да одговори на ово питање.

- Потребна је одлука Владе ФБиХ и било би корисније да колеге из Савјета министара на то усмјере политички капацитет и ауторитет. Искрено дијелимо бол и саосјећамо са породицама жртава монструозног злочина у Градачцу. Никоме не треба политизација - објавио је Кошарац.

Нермин Сулејмановић из Градачца у петак, 11. августа, из пиштоља је убио бившу супругу Низаму Хећимовић у присуству њихове кћерке и то уживо преносио на друштвеној мрежи Инстаграм.

Подсјећамо, Влада Републике Српске донијела је данас, на телефонској сједници, Одлуку да се 16. август 2023. године прогласи Даном жалости у Републици Српској због трагичних и немилих догађаја који су се догодили у Градачцу, саопштено је из Владе Српске.


​РТРС