Упознајте Сању, једину дјевојку која се бави печењем волова :: Semberija INFO ::

 

Упознајте Сању, једину дјевојку која се бави печењем волова


"То је мој тата радио, он ме је и научио". Овим ријечима почиње причу Сања Николић (30) из Смедеревске Паланке која се бави, ни мање ни више, него - печењем волова на ражњу. Сања иде Србијом гдје је људи све више препознају јер је једина у мушком тиму. Иначе , по струци је саобраћајни инжењер.

Сању су срели управо у Гучи, гдје се одржава 62. Сабор трубача, а она је наравно била поред вола, где је за камере Телеграфа открила како га пеку.
 
"Знате како, најбитније је стрпљење. Он се пече у сафту, а потом се додаје вода и скида се део по део. Мене је мој тата научио да да радим ово, и тако сам ја наставила. Ово мора да се воли, а ја радим оно што волим и зато је све како треба", прича нам Сања.
 
Не само у Србији, Сања и њене колеге иду свијетом гдје их људи препознају.
 
"Немачка, Црна Гора, Босна, Аустрија... Ма где нисмо били. Радимо велика весеља. Сада смо били на свадби од милион евра у Црној Гори, па нас чека пут у Панчево и свадба од 1.000 људи, биће баш весело. Посла има, то је најбитније, а људи воле да пробају вола, чије је месо заиста изврсно", истиче Сања, преноси Телеграф.
 
Сања је једина жена у Србији која пече вола, каже да је у почетку било зачуђених погледа али да се са свим предрасудама успјешно изборила.
 
"Чуде се људи када ме виде, али тако је како је. Имам своје сталне муштерије, то су људи који купују код нас, ми смо овде стално, дошли смо синоћ и остајемо до краја сабора. Иначе, када нас виде у иностранству сви се зачуде, тешко је пећи вола. Ипак је то процес који траје по 12 сати, али исплати се, воле људи месо да једу, а ми знамо да га спремамо како треба", прича Сања за Telegraf.rs.

(Независне новине)