Еквадор: Убијен кандидат за предсjедника, нападач неутралисан :: Semberija INFO ::

 

Еквадор: Убијен кандидат за предсjедника, нападач неутралисан


Предсједнички кандидат Еквадора, Фернандо Вилавићенсио, гласни критичар корупције и организованог криминала, убијен је у сриједу навече (9. августа) током предизборне кампање у сјеверном Киту, саопштиле су власти.

Локални медији извијестили су да је Вилавићенсио упуцан, али еквадорска полиција и Министарство унутрашњих послова нису одговорили на опетоване захтјеве за коментаром о детаљима убиства.

Канцеларија државног тужиоца саопштила је како је осумњичени за злочин касније преминуо од повриједа задобијених у пуцњави. У насиљу је повријеђено још девет особа, укључујући кандидата за заступника у парламенту и два полицајца.

Видеозаписи на друштвеним мрежама наводно с догађаја у кампањи приказују људе који су се склонили и вриштали док се чула пуцњава.

"За његово сјећање и његову борбу, увјеравам вас да овај злочин неће остати некажњен", рекао је предсједник Гиљермо Лас на Тwиттеру. "Организовани криминал је отишао јако далеко, али ће сва тежина закона пасти на њих."

Ласова влада окривила је растуће насиље на улицама и у затворима унутрашње сукобе криминалаца како би контролисали руте трговине које користе мексички картели, албанска мафија и други за премјештање дроге. Рекао је да ће на хитном састанку угостити највише званичнике сигурности.
 
(Танјуг)