Трамп: Нисам уплашено штене, Пелоси је дементна :: Semberija INFO ::

 

Трамп: Нисам уплашено штене, Пелоси је дементна


Фото - Спутњик

ЊУЈОРК- Бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да није ''уплашено штене'', у одговору на опаску бивше предсједнице Представничког дома САД Ненси Пелоси, коју је описао као ''злу вештицу''.


Пелоси је за телевизију Ем-Ес-Ен-Би-Си рекла да је, када је гледала како Трамп прошле седмице долази у суд у Вашингтону да буде званично оптужен по више тачака и када се изјаснио да није крив, ''видела уплашено штене'', преноси портал Тајмс.

Трамп је на својој друштвеној мрежи ''Истина'' њену изјаву назвао ''прилично злобном''. ''Нисам се 'уплашио'. Она је болесни и дементни психопата који ће једног дана живети у паклу'', написао је Трамп. 

Осврнуо се и на судију којој је додељен његов случај, Тању Чуткан, за коју је написао да са њом не може бити правичног суђења. 

''То сви знају, па тако и она'', написао је Трамп. 

Трампов адвокат Џон Лауро изјавио је да ће његов тим поднети различите предлоге за одустајање од оптужби, укључујући смену судије, промену места суђења и потпуно одбацивање случаја, у трећем кривичном поступку против Трампа ове године. 

Он је оценио да тужилаштво не може да докаже злочиначку намјеру, за коју је рекао да је неопходна за доношење пресуде, јер је Трамп веровао да је било преваре на изборима 2020. на основу ''преко 1.000 људи који су то јавили и под заклетвом рекли да је било неправилности у изборима''.

 У оптужници против Трампа се наводи да је он незаконито извршио притисак на свог потпредсједника Мајка Пенса да одбаци резултате избора у државама у којима је побиједио кандидат демократа Џозеф Бајден. 

Ниједан амерички предсједник није процесуиран док је био на функцији и до сада се нико није суочио са кривичним пријавама након мандата, а у Уставу САД не постоји изричита забрана кривичног гоњења предсједника, наводи Тајмс.


​Танјуг / Глас Српске