Напукао мост Почитељ :: Semberija INFO ::

 

Напукао мост Почитељ


ЧАПЉИНА - Почетком јула је спојен мост Почитељ на кородору 5Ц, један од највиших и најкомплекснијих мостова у том региону, међутим прије 15 дана је један дио конструкције напукао.

Мост је угрожен на једном од спојева, између стубова С3 и С4 гдје су се појавиле пукотине. До оштећења је дошло приликом радова, а на мјесту пукотине је постављена заштита.


Из Аутоцеста ФБиХ су за Кликс потврдили да је приликом извођења радова дошло до непредвиђених околности те да се ради на санацији.

-Битно је да није угрожена стабилност моста те да исто неће имати трајне посљедице - нагласила је портпаролка Аутоцеста ФБиХ Нарциса Ливњак Борић.

Овај мост је висок више од 100 метара и дуг скоро један километар што га чини једним од највиших у том региону и једним од најкомплекснијих објеката у склопу Коридора 5Ц.

Приликом најаве спајања моста речено је да се у периоду пред нама може очекивати динамичније извођење радова, међутим дошло је до неочекиваних ситуација које прво морају бити ријешене. Очекује се да ће на јесен ове године бити потпуно завршена градња.

Укупна вриједност радова за изградњу моста Почитељ је 28.114.889 евра без ПДВ-а.

Изградњом моста Почитељ премошћује се магистрални пут М-17, ријека Неретва и жељезничку пруга Сарајево - Плоче.


Глас Српске